Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - podpora uživatelů
Odpojovani Jabber/Psi
Page:  1  2  next 
Milli81 (Guest) #1
No profile available.
Link to this post
Subject: Odpojovani Jabber/Psi
Zdravim, mohl by mi nekdo prosim poradit? Neustale se mi odpojuje a pripojuje Jabber/Psi. Da se stim neco delat? Dekuji
Lolek #2
Member since Jul 2006 · 158 posts · Location: Frýdek-Místek
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Zdravím, nejspíše leda zkvalitnit připojení k interneu. Jak se připojujete ?
zenek (Administrator) #3
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
In reply to post #1
Pokud neustále znamená, že se to bláznivě odpojuje/připojuje furt dokola, tak je možné, že máte puštěné dva klienty, které se hádají o připojení. Pokud se jedná o občasnou chybu během připojení, tak platí Lolkova odpověď přede mnou.
Stop Skype Plague
vranik (Guest) #4
No profile available.
Link to this post
mam taky takovej problem. pouzivam Gajim, delalo to i s jabbim. Pripojeni mam wi-fi, nejni zrovna nejkvalitnejsi, to priznavam, ale kdyz pustim ping, tak jede v rozmezi 8-30 na seznam a kdyz vypadne, tak za hodne dlouhou dobu...ale jabber se mi odpojuje. Napriklad v diskusnich skupinach to pak dela peknej bordel, kdyz je to tam zasekany jenom hlaskama o tom, ze se pripojuju odpojuju...icq je v pohode, vsechny ostatni internetovy aplikace taky. ve hrach mam ping vzdycky mezi nejmensima...fakt uz nevim
zenek (Administrator) #5
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
To je opravdu zvláštní. Jak často se to odpojuje? Nemůže váš router zahazovat dlouhá neaktivní spojení? Zkuste pohledat v Gajimu volbu "send keep-alive packets" nebo něco v tom smyslu. I když Jabbim určitě co nějaký čas posílá xping, takže je to podivné.
Stop Skype Plague
xbarinka #6
Member since May 2005 · 34 posts · Location: Kromeriz
Kolega ma podobny problem. Poslednich par dni se mu neustale (10 x do minuty) reconnectuje klient k njs.netlab.cz. Klienta ma mirandu, ucet je anonym.cz@njs.netlab.cz, pripojeni tusim kabelovka. Z konzole vythal:

[16:56:01 JABBER_1] (00CDD598:2360) Data received
<stream:error><conflict xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-streams'/><text xml:lang='en' xmlns='urn:ietf:params:xml:ns:xmpp-streams'>Replaced by new connection</text></stream:error></stream:stream>
[16:56:01 JABBER_1] recvResult = 197
[16:56:01 JABBER_1] bytesParsed = 0
[16:56:01 JABBER_1] Unknown state: bytesParsed=0, datalen=197, jabberNetworkBufferSize=4096
[16:56:01 JABBER_1] Connection closed gracefully
[16:56:01 JABBER_1] recvResult = 0
[16:56:01 JABBER_1] Thread ended: type=0 server='njs.netlab.cz'
[16:56:01 JABBER_1] Exiting ServerThread
xbarinka
This post was edited on 2009-03-25, 18:07 by xbarinka.
Lolek #7
No pokud mám tipovat z toho kousku logu, tak bych řekl, že se připojují 2 klienti současně na stejný resource (zdroj).
Mishack #8
Member since Apr 2009 · 1 post
Subject: Gajim
Zdravim vsechny. Bylo by zbytecne zakladat nove tema, tak to pisi sem.

Od vcerejsiho restartu serveru (tj. 28.4.09) mi Gajim zacal uplne silet. Co 5min se odpojuje, pripojuje. Uz mi bylo oznameno, ze mam "too many pokusu na prihlaseni", dokonce mi Gajim hodil nejakou (pry pravdepodobne) chybu v programu. Nevypada, ze by to bylo pripojenim, vzhledem k tomu, ze doma mam UPC a v praci ADSL O2 ... Nema nekdo podobnou zkusenost?

Dekuji

(rady typu: pouzivej PSI, nebo mirandu prosim ne. Gajim mi plne vyhovuje. Jeden z duvodu je, ze pouzivam Lin i Win a proto jsem rad, ze mohu pouzivat jeden a ten samy program.)
Lolek #9
A verze klienta by nebyla? Jakým způsobem se připojuješ?
321Peto #10
Member since Feb 2008 · 12 posts
In reply to post #8
Subject: vypadok servrov
toto sa dialo aj mne ale postrehol som to iba od 12:30 do 12:50 - chvilu bolo aj na stranke jabbim.cz stav serverou failed. Inak tiez pouzivam klienta v lin aj win a zvykol som si prave na Psi ;-)
FreezeIam #11
Member since Dec 2007 · 6 posts
Subject: gajim, meebo, obdobný problém
Mám obdobný problém, jako pár pisatelů předemnou. Během posledních pár dní (klient Gajim 0.12.1 - poslední stable verze) se mi průměrně jednou do hodiny zruší připojení. Zkoušel jsem se připojovat i přes Meebo (v domnění, že bude chyba u mne), jenže do půl hodiny spadlo připojení i tam..  Navíc jen od včerejšího (plánovaného/neplánovaného) restartu serveru mi byly oznámeny alespoň 3 změny zabezpečovacího certifikátu.

Opravdu mám spuštěný pouze jeden klient, opravdu mám (velmi) stabilní připojení k internetu..

Logy se mi teď při večeru hledat nechce - pokud budou potřeba, pokusím se dohledat jindy..

O co víc mne tyto výpadky štvou je používání šifrování.. po výpadku mi dorazí přibližně 2-5 zpráv, které pochopitelně už nejsem schopný rozšifrovat.. :)
krab1k #12
In reply to post #10
Já mám gajim z svnka (pár minut starou verzi), kamarád má pod Windows 0.12.1, oběma nám to dělá to samé..
pinky (Administrator) #13
Member since Mar 2003 · 1046 posts
Je zajímavé, že všichni mají Gajim, včetně lidí, co to hlásí do konference. Možná hledáme bug na špatném místě... Kromě jiného došlo k upgradu na ejabberd 2.0.5. Zatím mi to přijde jako bug Gajimu nebo té 2.0.5.
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
jezura #14
Subject: kopete se take odpojuje
Mam podobny problem jako lide prede mnou. Casto se mi odpojuje jabber.cz s hlaskou Remote host closed the connection. Navic me nikdo nevidi online a i muj seznam kontaktu ukazuje vsechny off. Pouzivam Kopete 0.70.2, zkousel jsem i Meebo, ktere se chova stejne. Tohle chovani pozoruju az v poslednich dnech, tak hadam souvislost s nedavnym restartem a upgradem serveru.
Miroslav Bendik #15
Member since Oct 2006 · 2 posts
Subject: Odpájanie
V poslednej dobe sa mi často stáva, že psi nenačíta roster, bombus sa zasekáva pri roster requeste, colibry načítava roster veľmi pomalý a po asi 20 kontaktoch padne, qutim robí to isté čo psi. Výpadky som zaznamenal tiež, zaujímavé je, že občas po pripojení zobrazí všetky kontakty online.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Page:  1  2  next 
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:21:32 (UTC +02:00)