Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - podpora uživatelů
Publikacepisnicky v Psi a podpora PEP
Jackie@njs.netlab.cz (Guest) #1
No profile available.
Link to this post
Subject: Publikacepisnicky v Psi a podpora PEP
Ahoj,
 nevite jak rozchodit v jabber klientovi Psi zobrazovani pisnicek ktere posloucham? Co jsem vycetl tak server pro tuto funkci musi podporovat nejake PEP. Podporuje to server njs.netlab.cz?

Jackie
Pihhan #2
User title: Linuxák
Member since Apr 2003 · 262 posts · Location: Předklášteří
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Ano, velice krátkou dobu tohle podporuje njs.netlab.cz. Pokud vím žádný jiný virtual host netlabu to neumí.
Jackie@njs.netlab.cz (Guest) #3
No profile available.
Link to this post
Subject: Publikace pisnicky v Psi a podpora PEP
Děkuji, tak jsem zas o něco chytřejší. Skutečně to funguje. Ověřeno jak přes XML konsoli tak i pomocí dvou účtů. Samozřejmě bylo nutné ten soubor ~/.psi/tune vyplnit ručně, protože jsem nenašel žádný plugin nebo něco pro Kaffeine, vlc, mocp nebo mplayer, který by do něj zapisoval automaticky.
spike411 #4
Member since Jan 2006 · 141 posts · Location: Praha
mocp (Music on Console) snad umí zapisovat informace o hrající skladbě do nějakého souboru, ne?
uzivatel (Guest) #5
No profile available.
Link to this post
Subject: vysvetleni
Můžete mi někdo, naprosto polopatisticky (tj jak idiotovi) vysvětlit co a jak nastavit (v PSI), aby tohle fungovalo?
Predpokládám že se při tom nějak využívá "Publish-Subscribe". A tady bych taky ocenil, kdyby mi někdo tuto položku ve službách serveru objasnil (co to je, jak se s tím zachází)
Díky
Pihhan #6
Ano, používá to publish-subscribe, respektive přesněji PEP. Problém je v detekci písničky v linuxových přehrávačích, protože není dost majoritní přehrávač a u každého se to dělá jinak. Jestli to půjde do souboru ~/.psi/tune, zkusím až budu doma, o tom jsem nevěděl. Pokud to bude fungovat +- automaticky, můžem zkusit splácat nějaký plugin do přehrávače, jelikož psi pluginy neumí v rozumné míře, musíme aspoň zatím pluginovat přehrávače :) V Gajimu se to řešilo přes jakýsi skript přes nastavování popisu stavu, což neumožnuje nepřijetí na straně klienta.

O co jde?

Jde o způsob zveřejňování aktuální přehrávané písničky. Prostě aby uživatelé viděli, co zrovna posloucháte. Odlišnost od posílání názvu písničky ve stavu je v tom, že tohle můžete a nemusíte přijmout. Což třeba lidi na mobilu asi ocení, pokud tohle bude využívat 1/3 lidí a průměrná doba písničky je 2 minuty, docela by to nabylo. Problém je v podpoře, momentálně to umí psi 0.11, snad i jabbim klient v nějaké verzi (vařím z vody, jabbimáci potvrdí/vyvrátí), ale jinak dost málo klientů to zatím umí. Někdo tvrdil, že Google Talk už to taky umí. Ono dost málo serverů už to podporuje, tak se není čemu divit.

Jediný problém je v tom, aby klient věděl, co si přehráváte. To je samozřejmě závislé na tom, co klient umí zjistit, a co přehrávač umí vůbec sdělovat jiným procesům. Na windows to údajně umí písničky winampu, na macu iTunes. Zbytek cokoliv jste schopní přinutit, aby status vypisovalo do souboru tune v adresáři psi. Formát nevím, to už si musíte zjistit sami.

Zkrátka když použijete podporovaný přehrávač, povolíte zveřejňování user tune, měli by uživatelé být schopni vidět, co posloucháte. Pinky tvrdil, že to funguje, nevím, nezkoušel jsem.
MiK #7
Member since Feb 2005 · 110 posts
Quote by uzivatel:
Můžete mi někdo, naprosto polopatisticky (tj jak idiotovi) vysvětlit co a jak nastavit (v PSI), aby tohle fungovalo?

Na to jsi napsal zatraceně málo informací. Takže polopaticky: V kombinaci Psi 0.11 + Netlab + (WinAmp nebo iTunes) to funguje hned "out of the box". Stačí v menu se statusem zvolit "Zveřejnit písničku".

Pro jiné přehrávače je potřeba do souboru tune zajistit zveřejňování aktuálně přehrávané písně.  Pokud se budeme bavit o Amaroku, tak na to je tenhle script, který uložíš na disk, načteš v Amaroku do správce scriptů a spustíš.  :cool: Diskuse k tomu je zde hned nahoře. Jak to mají ostatní přehrávače, to netuším, ale google by na spojení "název přehrávače jabber user tune" mohl dát nějakou pomocnou ruku. Nebo se zkus zeptat, ale konkrétněji. Na zbytek už odpověděl Pihhan.
Pihhan #8
Jinak formát souboru a pár dalších věci je na http://psi-im.org/wiki/Publish_Tune, pokud chcete rozchodit svůj přehrávač, stačí udělat plugin.
zenek (Administrator) #9
Member since Nov 2005 · 499 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Hlavně bych rád upozornil, že to funguje jen pro doménu njs.netlab.cz, tedy ne všechny uživatele Jabbim.
Stop Skype Plague
zenek (Administrator) #10
Quote by Pihhan:
Někdo tvrdil, že Google Talk už to taky umí. Ono dost málo serverů už to podporuje, tak se není čemu divit.

Google Talk to imho neumí a posílá obrázek noty a název písničky v presenci.

Ale PEP umí kromě Psi přinejmenším i Miranda.
Stop Skype Plague
Jackie@njs.netlab.cz (Guest) #11
No profile available.
Link to this post
Subject: Publikace pisnicky v Psi a podpora PEP
Po lopatě pro nás inženýry. Ostatní to popsali snad kompletně, takže ještě moje verze. V adresáři ~/.psi si vytvořte prázdný textový soubor se jménem tune. Do toho souboru si vepište zkusmo písničku ve formátu

Name
Artist
Album
Track
Time

teda např.:

Vodopád
Helenka Vondráčková
Vodopád
11
222

uložte a v Psi si aktivujte Publish tune, najdete to dole jak se mění status. Jestli to chápi dobře tak po aktivaci si Psi (verze 0.11) monitoruje změny v tomhle souboru a obsah posílá ostatním lidem kteří vás mají v kontaktu. Samozřejmě musí te mít účet ve tvaru ...@njs.netlab.cz. Vyzkoušíte to tak že poprosíte někoho z kamarádu co mají Psi aby vám napsal zda se mu u vašeho kontaktu zobrazilo (musí na něj najet myší) Poslouchá: Vodopád. Problém teď je jak donutit váš přehrávač aby ten soubor pokáždé přepsal aktuální skladbou, ale to už je problém přehrávače. Bohužel pod Linuxem nemáme jenom WMP a WinAMP ale můžeme si vybrat z nepřeberného množství super přehrávačů.
321Peto #12
Member since Feb 2008 · 12 posts
Subject: Audacious
Audacious Preferences -> plugins -> General -> povolit plugin "Song change"
Audacious Preferences -> Song change
a do prikazu po zmene pesnicky napisat
Command:
echo -e "%s" > ~/.psi/tune
ale zobrazi to iba nazov pesnicky (co podla mna staci)
k.eight.a #13
Member for a month · 1 post · Location: Nymburk
Subject: Psi 0.14 + foobar2000 1.0 na Windows XP SP3
Quote by uzivatel on 2008-02-11, 16:07:
Ahoj, používám Windows XP SP3, Psi 0.14 a foobar2000 1.0
Je tu někdo kdo by mi poradil jak rozjet zobrazování toho co mi hraje?
Předem děkuju...
Pihhan #14
Zkoušel jsi použít http://chron.visiondesigns.de/foobar2000/#foo_winamp_spam ? Sice je to postarší, ale možná by to fungovat mohlo. Nezkoušel jsem, i když jednu instalaci foobaru tu mám.
zenek (Administrator) #15
Našel jsem ve fóru Psi taky tohle: http://machekku.uaznia.net/foobar2000/tunefile/
nějaké další info je ještě v této zprávě: http://forum.psi-im.org/post/32879
Stop Skype Plague
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Unclassified NewsBoard 1.6 © 2003-5 by Yves Goergen
Current time: 2010-03-11, 19:39:49 (UTC +01:00)