Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - podpora uživatelů
Problémy s připojením po stěhování
Nemůžete se připojit? Pravděpodobně se jedná o chybu DNS, zde vám poradíme
Page:  1  2  next 
zenek (Administrator) #1
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Show profile · Link to this post
Subject: Problémy s připojením po stěhování
Vážení uživatelé, ačkoliv přestěhování serverů proběhlo poměrně hladce, změna v DNS (systém doménových jmen) a hlavně její pomalá aktualizace u některých poskytovatelů internetu/některých zařízení s DNS cache způsobila, že někteří uživatelé se stále nemohou připojit. Pokud je to váš případ, pokusíme se vám v tomto vlákně poradit.
Stop Skype Plague
spike411 #2
Member since Jan 2006 · 145 posts · Location: Praha
Group memberships: Členové
Jabbim nyní běží na následujících nových serverech:

soumar.jabbim.cz (77.93.199.149)
nezmar.jabbim.cz (77.93.199.141)

Pokud máte problémy s „běžným“ připojením, můžete si nastavit hostname pro připojování na některou z těchto IP adres, mohlo by to pomoci.

Na Windows můžete taky vyprázdnit DNS cache pomocí příkazu „ipconfig /flushdns“, ale s největší pravděpodobností DNS server vašeho poskytovatele připojení (ISP) má stále staré hodnoty, takže to nepomůže.

Jinak zatím asi neběží MUCkl (webové rozhraní pro konference), JWChat, jisté problémy vykazuje nová proxy pro přenos souborů proxy.jabbim.cz ve spojení s Jabber Diskem – stará proxy.netlab.cz by měla zatím fungovat tak, jak má.

Uživatelům s anglickým locale asi od serveru také začaly nově chodit některé hlášky česky, místo anglicky.
Phantom (Guest) #3
No profile available.
Link to this post
Přesně můj případ. Nejprve jsem nepochopil kam zadat hostname, až mě napadlo že bych to mohl hledat v klientovi a připojil jsem se ihned. Děkuji za radu :-)
spike411 #4
Tak MUCkl už zase funguje, tudíž můžete využít http://www.jabbim.cz/support-muc.html

Doporučil bych ale problémy řešit tady (nebo po jejich vyřešení sem napsat řešení), abychom to nemuseli pořád dokola opakovat v konferenci.
spike411 #5
Je také možné, že nepůjde připojení na zastaralý port 5223 (s tzv. legacy SSL) – pokud máte dostatečně moderní klienty (Psi 0.11, Miranda 0.7, Jabbim klient), připojujte se na standardní port 5222, na kterém také funguje šifrování (metoda zvaná StartTLS) – v podstatě to znamená, abyste své klienty nechali v základním nastavení a nepokoušeli se o nějaké čarování.
kuxpik (Guest) #6
No profile available.
Link to this post
Subject: Gajim klient
Tak v klientu Gajim stačí změnit server viz  http://disk.jabbim.cz/kuxpik@jabbim.cz/uprava-uctu.png
pinky (Administrator) #7
Member since Mar 2003 · 1046 posts
Prosim vas, hlavne to zkuste zitra zase zrusit, tohle nastaveni. Budete mit i kvalitnejsi sluzbu.
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
che@njs.netlab.cz (Guest) #8
No profile available.
Link to this post
Subject: divnost v Psi
Psi se mi odmítalo připojit, dokud jsem si ručně nevyplnil host/port v nastavení účtu (na njs.netlab.cz/5222). Je to trochu divné, protože i když jsem to ručně vyplněné neměl, tak se dle očekávání i výpisu netstatu snažil připojovat na ty samé adresy a porty, ovšem neúspěsně.
che@njs.netlab.cz (Guest) #9
No profile available.
Link to this post
Subject: divnost v Psi II
Aha, omyl, mé Psi se ve skutečnosti bez ručního nastavení snaží připojit na 82.208.10.91 a 82.208.10.89, což jsou asi staré adresy serverů. To by mně zajímalo kde si je syslí...
HonzaEbr (Guest) #10
No profile available.
Link to this post
Subject: komunikace s jabber.org
Ahoj,

od stěhování se nevidíme se ženou, ona má účet na jabber.org, já tady. Ona nevidí mě, ja jí. K serveru se bez problému přihlásím, vidím pořád třeba počasí onlajn, ale jí ne. Používáme oba Mirandu 0.7.3

Díky za radu, Honza
ruská vlaštovka (Guest) #11
No profile available.
Link to this post
In reply to post #8
Subject: Už to chodí!
Quote by che@njs.netlab.cz:
Psi se mi odmítalo připojit, dokud jsem si ručně nevyplnil host/port v nastavení účtu (na njs.netlab.cz/5222). Je to trochu divné, protože i když jsem to ručně vyplněné neměl, tak se dle očekávání i výpisu netstatu snažil připojovat na ty samé adresy a porty, ovšem neúspěsně.

ZKusil jsem tvůj postup a ejhle, ono to funguje :-). Díly za tip  :cool:
saly@jabbim.cz (Guest) #12
No profile available.
Link to this post
Tohle se mi na Jabberu, nebo konkrétněji na Jabbim.cz líbí. S trochou naštvanosti kouknu na web, tam zdvořilá zpráva a zjistím, proč že to vlastně nejde a jak to například vyřešit, nebo že budu muset počkat. Mj, když byly připojeny nové servery, doufám, že stabilita služby již bude výborná :)
zenek (Administrator) #13
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
In reply to post #10
Quote by HonzaEbr on 2008-01-26, 18:43:
Ahoj,

od stěhování se nevidíme se ženou, ona má účet na jabber.org, já tady. Ona nevidí mě, ja jí. K serveru se bez problému přihlásím, vidím pořád třeba počasí onlajn, ale jí ne. Používáme oba Mirandu 0.7.3

Díky za radu, Honza

Sorry za pozdní odpověď - jo, v důsledku DNS cache měly i některé ostatní servery problém nás vidět, předpokládám, že teď už je vše OK, ale pokud ne, tak se ozvěte a zkusíme to vyřešit.
Stop Skype Plague
spike411 #14
Pokud se nemýlím, tak nejede připojení na conn443.netlab.cz:443, takže někteří uživatelé budou zatím odkázání na HTTP Polling (pokud to umí jejich klient) nebo JWChat.
pinky (Administrator) #15
Member since Mar 2003 · 1046 posts
conn443 fungovat uz v sobotu rano.

telnet conn443.netlab.cz 443
Trying 77.93.199.149...
Connected to soumar.jabbim.cz.
Escape character is '^]'.
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Page:  1  2  next 
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:19:04 (UTC +02:00)