Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - Mobily
klient pro nokia 3120 (Colibry?)
Rád bych rozjel aspoň jednoho, Colibry se zdá být vhodným kandidátem.
Page:  1  2  next 
v6ak #1
Member since Oct 2007 · 29 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: klient pro nokia 3120 (Colibry?)
Hledám klienta pro Jabber (jiné protokoly umět nemusí), kterého bych rozjel na svém telefonu Nokia 3120 (mělo by to mít J2ME 1.0 a 64kB maximální velikost JARky, víc asi už nevím). Zkoušel jsem
  • Mobber
  • Mobjab
  • Papla
Připojila se na internet jen Papla, která pak žrala kilobyty a nic víc. Mobberu a Mobjabu asi chybí protokol stream, jeden z nich to napsal korektně.
Na emulátoru mobilu Nokia 3300 (měl by být ekvivalentní) jsem se pokoušel rozjet colibry, ale tam nevím, jak ho nastavit:
user: asi jen uživatelské jméno, ne JID, že?
gate: tady vůbec nevím.

Pokud bych si mohl vybírat, pak bude rád za minimální přenosy, jelikož nemám k dispozici internetové připojení a musím používat WAPové.
I don't CQ!      ;-)
pinky (Administrator) #2
Member since Mar 2003 · 1046 posts
Group memberships: Administrátoři, Členové
1. Koupit lepsi telefon, pouzita K700 bude bratru za litr, umi zlib, prenosy minimalni, bombus bezi na pozadi, coz je obrovska vyhoda, vetsina prenosu je totiz stazeni kontakt listu.
2. Rozhodne si zaplatit za internetovy APN, jinak je to draha sranda.
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
calixaren #3
Member since Feb 2006 · 43 posts
Mam pocit ze nokie s midp1.0 neumely raw socket spojeni, takze ti na tom pojede snad jedine ten papla mobile ale s tim se myslim neda pripojit jinam, nez na jejich server. Colibry jsem provozoval na siemens C55 ale ten pochopitelne take vyzaduje raw sockets, takze asi ten vyse navrzeny SE K700 bude nejlepsi reseni.
v6ak #4
No na jabber.cz bylo uvedeno, že Colibry rozjedu na všech Nokiích s Javou, takže by to IMHO neměl být problém...
Ad APN: rozhodně to bude levnější než SMS. Můžu sice použít nějakou javovou aplikaci na odesílání SMSek přes internet (moje zkušenost: od 30h/sms nebo mail), ale na mém mobilu musím ukončit GPRS, abych si mohl přečíst odpověď, což u delší konverzace dělá nevýhodu - zaokrouhlování nahoru (moje zkušenost: na 10h bloky).
I don't CQ!      ;-)
pinky (Administrator) #5
Nechte si poradit :-). K700 nebo vyssi a APN internet. Muzete byt klidne pul dne denne na jabberu pres mobil a mesicne vas to vyjde treba na stovku.
v6ak #6
Telefon
pouzita K700 bude bratru za litr
Jako za 1000Kč? To se mi moc nezdá.

No je pravda, že můj mobil občas naráží na limity, i když ne drasticky, pokud by ale byl nějaký takový za litr...

Jinak na SE mi (obecně) vadí rozežrané UI - viděl jsem situaci, kdy na SE s velkým displejem bylo malé okénéčko na textový vstup, dokonce menší, než na mém mobilu (displej: 128*128), který taky místem moc nešetřil... Další věc je nastavení připojení - na mé Nokii si můžu nastavit připojení pro každou aplikaci zvlášť. U SE asi ne. Pravda, je otázka, zda bych to potřeboval, kdybych měl k dispozici internetové APN.

Colibry
Já jsem se původně vlastně zajímal jen o to, co mám napsat do gateway pro server jabbim.cz. jako odpověď by mi to stačilo.
I don't CQ!      ;-)
zenek (Administrator) #7
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Pokud ten telefon neumí sockety, tak tenhle návod by mohl být zajímavý... Nemám bohužel praktické zkušenosti ani s colibry ani s bezsocketovými mobily...

http://ventyl.web4all.sk/clanok/jabber-ericsson-t610
Stop Skype Plague
v6ak #8
Nepodařilo se mi to rozjet i přes povolený fsockopen. Ale pravda, pokud by http pooling posílalo každou chvíli nějaký paket, tak přes WAP by to bylo asi dost drahý.
I don't CQ!      ;-)
v6ak #9
Tak koupi nového telefonu se po neúspěšné reklamaci nevyhnu. Jak mám poznat třeba to, že umí zlib? Je to automatické u Java 2.0? (Nechci poradit konkrétní telefon, tam bych asi našel několik zásadních věcí, proč mi nevyhovuje... :-( )
I don't CQ!      ;-)
pinky (Administrator) #10
Sony Ericsson K-750i a vyse.
calixaren #11
In reply to post #9
Bombus potrebuje pro zlib midp2.0 a alespon 1024 kilo heap, dale je dobre, kdyz telefon umoznuje beh java aplikace na pozadi a jeste lepsi je, kdyz mobil umoznuje mit vice java aplikaci spusteno najednou :-)
v6ak #12
Já jsem nemyslel u konkrétní značky, ještě vůbec netuším, jakou značku koupím. Na netu jsem našel kulový a prodavač to asi vědět nebude.

BTW: pokud bych ho minimalizoval a šel na VF live (potřebuje GPRS WAP, ne internet), asi by byl problém, že?
I don't CQ!      ;-)
v6ak #13
Docela uvažuju o Sagemu my411V, nenašel jsem ani velikost heapu ani zda má zlib.
I don't CQ!      ;-)
calixaren #14
Nasel jsem akorat data pro Sagem my400V, podle http://www.jbenchmark.com/phonedetail…?benchmark=v2&… ma akorat 393216 heap, cili zlib na tom nepobezi. S tim wapem nevim, nikdy jsem ho nepouzil  :-) .
v6ak #15
Už jsem ten Sagem viděl a zjistil jsem, že nemá víceúrovňové indexové procházení, tedy má pro mě nevyhovující ovládání. Takže ho i tak nekupuju a hledám jiný, nejlépe z tohoto seznamu v cenové kategorii kolem 2500Kč (spíš míň než víc).
I don't CQ!      ;-)
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Page:  1  2  next 
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 17:54:49 (UTC +02:00)