Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - Mobily
Jaký je ideální mobil na jabber
lama útočí
palb (Guest) #1
No profile available.
Link to this post
Subject: Jaký je ideální mobil na jabber
nafasoval jsem telefon Nokia 6021 a narážím u něj na stále více problémů a žádný jabber soft se mi nepodařilo rozchodit(ani nainstalovat).
Proto bych to chtěl vyřešit jinak, hledám telefon na kterém jabber valí bezkonkurenčně, uvítám vaše názory, obvláště těch kteří měli možnost otestovat více kombinací mobil+soft.
PoJir #2
Member since Jun 2006 · 55 posts · Location: Kyjov
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Chce to nejlépe asi nějaký Sony Ericsson nebo Siemens, který má v obou případech velký barevný display, podporuje java midp2.0 a má aspoň 1MB RAM (neplést RAM s pamětí na data).
Kde blbec, tam nebezpečno................................................................................Jan Werich
zenek (Administrator) #3
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
No a vzhledem k tomu, že Siemens už tak nějak neexistuje, tak asi ten Sony Ericsson.
Stop Skype Plague
RP (Guest) #4
No profile available.
Link to this post
In reply to post #1
Nejlepší mobil na jabber? No přece kterýkoliv komunikátor od Nokie (třeba N9300i) a IM+ !
mariusz #5
Member since May 2007 · 2 posts
in my opinion:
1. If  you have PocketPC -> Bombus-NG http://bombus.jrudevels.org/wiki/bombus/pocketpc
2. If you have mobile phone  which java -> bombusmod http://bombusmod.net.ru/

sory  but both of www is in russia language but both program is in english, i think that bombusmod is multilangual.

Sory for english but i drink to match yesterday/tooday
PoJir #6
No já teď mám Motorolu MPX200, je to pěkná věcička s Windows Mobile, ale situace s klienty je tragická. Nemá to javu, takže Bombus pořádně nejde. Je to smartphone a ne pocket PC, takže bombus-ng taky nejde. Většina lidí doporučuje IM+ nebo AgileMessenger, ale oba jsou placené a to rozhodně nechcu. Zkoušel sem i pár dalších pro windows mobile, které jsou na jabber wiki, ale obvykle to bylo opět nepoužitelné. Takže sem si do founu dal emulátor javy a Bombus, ale ten zas pak má k dispozici pouze 0,5MB RAM a to je na Zlib papírově málo, ale stejně to nějak jede. BombusMOD se pro jistotu seknul hned při přihlašování. Takže se modlím, aby pokračoval vývoj qipu, aby přidali lepší podporu jabberu a aby byla i ve verzi pro windows mobile.

Co všechno tím chci říct? Myslel jsem, že právě MPX200 bude (skoro) ideální mobil na jabber, ale bohužel jsem se mýlil :(

mariusz: I think both of Bombus-NG and BombusMod is multilingual ;-)
Kde blbec, tam nebezpečno................................................................................Jan Werich
zenek (Administrator) #7
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Jaký je rozdíl mezi pocket pc a smartphone? Já bych si byl myslel, že když je tam windows mobile, tak že tam bombus-ng pojede...
Stop Skype Plague
PoJir #8
No já sem si taky předtím myslel, že je to to samé :) Rozdíl je jednoduše v tom, že pocket PC se ovládá dotykovou obrazovkou a smartphone mobilovou klávesnicí. A programy jsou zcela nekompatibilní - buď nejdou nainstalovat, nebo jsou to archivy bez instalace a po spuštění nejdou ovládat, to je tento případ. U většiny programů pro windows mobile bývají dostupné verze pro pocket PC i pro smartphone (pro vývojáře to není moc práce navíc), ale bombus-ng mezi ně bohužel nepatří. Asi si myslí, že každý smartphone má přece javu a bombus-ng tedy není třeba... Je to aspoň můj názor.
CEC #9
Member since Oct 2005 · 27 posts · Location: Kutna Hora
Group memberships: Členové, Vegacom
Subject: ... pouze komercni zalezitost
V ramci mobilnich zarizeni je bohuzel vyvoj diky jedinecnosti chovani i identickeho OS v OEM provedeni dost nesnadny. Paradoxne jedine co je temer stejne je chovani aplikace na urcitem rozliseni v graficke podobe. Ale ani toto neni v ramci MDA stejne uz kvuli rozdilnym rozlisenim a jeste pribyvaji varianty PDA komunikujici pres MT. Skoda, ze klientu primo psanych pro Pocket PC a jeho nasledne varianty OS je poskromnu a to jeste vetsina pouze komercnich. On je problem uz v tom, ze ani vsechny programy urcene pro konkretni platformu "oken do kapsy" nechodi na vsech zarizenich a i komercni tvurci doslova vyjmenovavaji modely, kde napr. dany VoIP telefon chodi a kde bohuzel ne.
sAsA (Guest) #10
No profile available.
Link to this post
In reply to post #6
Subject: ideal
Počítame-li SP Motorola mpx200 do mobilů, vezměte v úvahu i nějaké PPC.
Na motorole jsem používal Bombus na Jave, frčelo to. Později jsem přešel na iMov.
Nyní na Kaiserovi (HTC TyTn II) zkouším rozběhnout Slicka, není čas ... :)

sAsA
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:00:07 (UTC +02:00)