Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - Administrátoři serverů
problém se statusem u uživatelů
toshinoro (Guest) #1
No profile available.
Link to this post
Subject: problém se statusem u uživatelů
Zdravíčko,
už pár měsíců mi běží wildfire na testování s dvěma uživateli...na serveru na páteři. Problém je, že asi tak jednou do týdne se stane že mi píše člověk z jabber.cz kterého vidím offline i přestože on sám má u sebe status online, nestává se to sice tak často, ale i tak je to nepříjemné. Nemám možnost zjistit jestli je to problém s uživateli i jiných serverů, nicméně pokoušel jsem se prokousat celým nastavením wildfiru, nastavením svojí mirandy, ale bez úspěchu.

Je to nějaká známá chyba mirandy, wildfiru, ejabberd která se nechá někde poladit nebo se s tím mám smířit ? Nenapadá něco někoho ? každé nakopnutí pomůže, jelikož je to takřka nereprodukovatelná chyba...

Druhá věc, která mi trošku trápí jsou mizející zprávy třeba při lagu...což se mi stalo nesčetněkrát. Nechají se nějak minimalizovat ?
FRENKY (Guest) #2
No profile available.
Link to this post
Měl jsem s wildfire podobné problémy. Hodně dlouho (někdy desítky minut) trvalo, než vůbec navázal s ostatními servery s2s komunikaci a došlo v výměně statusů. V logu byly informace, že nemůže navázat s2s, ale za několik minut to naskočilo. No choval se zkrátka podivně, tak šel do háje.
Nasadil jsem místo něj Ejabberd a maximální spokojenost.
Takže tak :)
RNA #3
Member since Aug 2007 · 4 posts · Location: Liberec
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
In reply to post #1
Přesně toto se mi děje. Experimentováním jsem zjistil, že pokud v Mirandě přejdu hned po startu do Online, vše je v pořádku. Ale jakmile stav změním a na serveru je toto akceptováno, tak už nefunguje změna do Online. Samotný klient ukazuje Online a vše funguje, avšak server je přesvědčen, že uživatel je Offline. Změna do všech ostatních stavů funguje (Away, NA,DND,Chat), to se okamžitě promítne i na server, ale přechod do Online odkudkoli je ignorován - server si pamatuje poslední stav, odkud klient přešel do Online. To znamená, že když přejdu z nějakého důvodu do Offline, a pak to znovu nahodím z menu Mirandy, pro server zůstávám Offline.
Předpokládám, že se jedná o závadu na Mirandě. Zkoušel jsem tentýž postup na PSI a tam to funguje tak, jak má.
zenek (Administrator) #4
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Pokud se to projevuje i v buildech mirandy 0.7, tak by bylo asi záhodno to nahlásit autorům
Stop Skype Plague
RNA #5
Member since Aug 2007 · 4 posts · Location: Liberec
Group memberships: Členové
Ano, Miranda 0.7.0 release #6  Unicode, Built Aug 29 2007 09:01:19
Bohužel moje angličtina není na takové úrovni, abych tento problém autorům popsal s patřičnou přesností. Možná by z toho měli zmatek..
zenek (Administrator) #6
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
tak to řekni na miranda.cz@conf.netlab.cz, snad to někdo z nich nahlásí
Stop Skype Plague
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:06:20 (UTC +02:00)