Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - Administrátoři serverů
Jak rozjet proxy65 za NATem?
Toi (Guest) #1
No profile available.
Link to this post
Subject: Jak rozjet proxy65 za NATem?
Zdravím, pokoušel jsem se rozjet proxy65, na lokálu všechno funguje, ale jelikož mám jabber server v DMZ s přesměrovanou veřejnou IP adresou, nemůžu proxy65 donutit, aby to najelo i s konfigurací té venkovní IP. Když ji nastavím při vytváření konfigurace, tak se nic neděje, ale pokud se pak proxy pokouším sputit, dostanu chybovou hlášku, že na uvedené veřejné IP adrese nelze naslouchat. Port je otevřený a služba by na něm naslouchala, jen kdyby nevyžadovala tu IP přímo na tom stroji. Nevím někdo jak to obejít? Nejjednodušší by to bylo dát samozřejmě na router, ale na něj bohužel přístup nemám:( Díky za každý nápad. Míra
Pihhan #2
User title: Linuxák
Member since Apr 2003 · 262 posts · Location: Předklášteří
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
A nezkoušel jsi prostě nastavit naslouchání buď na adresu 0.0.0.0, nebo přímo na adresu té konrétní privátní adresy, kterou stroj skutečně má? Ono teda provozovat proxy za natem bude asi dost netradiční, ale rozhodně by se to dalo udělat tak, aby to fungovalo. Jenom je pravděpodobné, že aktuální implementace s tímhle nepočítala.
pinky (Administrator) #3
Member since Mar 2003 · 1046 posts
Group memberships: Administrátoři, Členové
Show profile · Link to this post
Myslim, ze tento clovek primo ode mne uz dostal patch. Tam je zakladni problem, ze na nejakou adresu bindujes, ale dalsi ip adresu (tu verejnou, viditelnou) musim na dotaz sdelit protistrane v ramci streamhost. Takze je nutne patchovat.
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:05:32 (UTC +02:00)