Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber developers Jabber CZ & SK - vývoj software pro Jabber obecně
Atlas + ICQ, Centrum + Skype, Seznam + ? (Jabber) ?
Karty se pomalu ale jistě rozdávájí ... není čas nabídnou spolupráci ?
Page:  1  2  next 
Ge0rge #1
Member since Feb 2006 · 27 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: Atlas + ICQ, Centrum + Skype, Seznam + ? (Jabber) ?
Atlas + ICQ, Centrum + Skype, Seznam = ? (Jabber)

Karty se pomalu ale jistě rozdávájí ... není čas nabídnou spolupráci, nebo nějakou formu outsourcingu firmě seznam.cz pro komunikační řešení na bazi jabberu ?? Výhod má jabber mnoho a seznam.cz je k otevřeným řešením velmi nakloněn. Co ? Já vím, asi by to bylo hodně vzálené aktuálním plánům jabbimu, ale přesto, je to obrovská příležitost ...

Imho by stačilo pouze logicky vyřešit problém , že seznamácký kecálek by neměl parazitovat na serveru lide.cz (centrum si to poměrně zavařilo spojením se skype protože žádné propojení skype-xchat neexistuje). Nicmene vshledem k tomu ze jabber je otevreny system by jiste bylo mozne lide.cz upravit tak  aby v podstate bezel v pozadi na jabberu ... Seznamácký Jabber klient a Xchat by tak mohly být jen dva různé způsoby jak přistupovat do jednoho společného komunikačního systému na bázi jabberu. Tak na co ještě čekáte(jí), výtězné kecálkovské řešení českého internetu tu máme jako na dlani. :-)
zenek (Administrator) #2
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Já jsem seznamu před časem z prdele psal, ale dostalo se mi jen typické PR odpovědi... Asi by to měl udělat někdo reprezentativnější no :-)
Stop Skype Plague
Ge0rge #3
Tak jistě :-), spolupráce na takové úrovni se nenavazuje tím, že někdo napíše na helpdesk  :-D
optqkq #4
Member since Jan 2007 · 24 posts
pohnuly se ledy? napsal nekdo reprezentativnejsi? :)
dneska by to uz treba melo lepsi odezvu...
Jabber: optqkq@jabbim.cz
Gmail: optqkq@gmail.com
pinky (Administrator) #5
Member since Mar 2003 · 1046 posts
To si tu opravdu nekdo mysli, ze seznam bude delat vlastni IM? :-)
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
optqkq #6
Member since Jan 2007 · 24 posts
Quote by pinky:
To si tu opravdu nekdo mysli, ze seznam bude delat vlastni IM? :-)

proč ne, techlogicka firma by mohla
 navíc je to něco co na českym trhu (mimo jabbim.cz) ve velkym proste neni...
a za dalsi a asi hlavni, Google to už má, je na čase inspirovat se :)
Jabber: optqkq@jabbim.cz
Gmail: optqkq@gmail.com
pinky (Administrator) #7
Seznam nechodí do bitev, které nemůže vyhrát. Moc dobře si uvědomuje sílu ICQ právě v ČR.
Ge0rge #8
pinky v tomhle s tebou nesouhlasim. Sila ICQ u nas neni nijak neotresitelna a seznam.cz se SVOJI SILOU ma velmi dobry potencial s ICQ poradne zatrast a shodit jej z trunu. Pokud by ze zacatku jen implementovali jabber tak jak to udelal google (tj. dokonale by jej provazali se svymi sluzbami lide.cz a seznam email) netrvalo by dlouho a ICQ by sel do kytek. Samostatnky klient Seznam Talk by na sebe nenechal dlouhocekat (i kdyz imho by byl spise pro fansmekry, bezny uzivatel by se uplne spokojil s webovou obdobou na svych oblibenych sluzbach)
xificurk #9
Member since Jun 2006 · 25 posts · Location: Czech Republic
Seznam na to sice imho má vybudovanou pozici, ale dost se bojím, co by z toho vylezlo, kdyby se na to skutečně vrhnul. Např. Seznam fulltext je v lepším případě k smíchu, v horším k pláči. Je fakt, že jabber není taková magie, jako fulltextový vyhledávač, ale přeci jen... Jediné, co na Seznamu za něco stojí, jsou jejich mapy.
Email: xificurk@centrum.cz
Jabber: xificurk@jabber.cz
pinky (Administrator) #10
IMHO seznam mozna pozici ma, ale na to vyklepnout ICQ proste nema. Stejne jako my. Je to na delsi debatu. Defacto se silou Google je i GTalk neuspesny projekt.
Ge0rge #11
podle mne to z pohledu seznam.cz proste stoji za to ... je to totiz funkce ktera zatraktivni seznam email (bude se o tom zarucene vsude psat, i o kompatibilite s GOOGLEM), zatraktivni Lide.cz (uz jste zkouseli chatovat na tom stavajicim ? JE TO BES !), do seznam talku mohou podobne jako google implementovat nejen sveho dosavadniho postaka (email notifikator) ale i ruzne odkazy na cele portfolio svych sluzeb (napriklad pokud v chatu bude rozpoznan text ve tvaru Adresa CP, Mesto muze nabidnou promptne odkaz na mapy.cz) ... atd atd ... pokud do toho seznam nepujde, nechova se imho racionalne.

A jen uplne na okraj Pinky, vim ze jabbim sam nema sanci skolit ICQ, ale prosim, aniz bych chtel jabbim jakkoliv hanit, sila kterou disponuje je proti seznamu 0,00nic.
Ge0rge #12
ted mne napada ze to ceho se seznam boji, je prave to ze by se hovorilo o plne kompatibilite s google talk. To by mohlo zafungovat jako dvojsecna zbran. Ale i tak je implementace IM sluzeb do portofila seznam.cz naprosto logicky evolucni krok, kteremu se nelze vyhnout aniz by nezacali ztracet svoji pozici.
pinky (Administrator) #13
In reply to post #11
Jabbim ma silu, kterou mu muze Seznam zavidet. Velke zkusenosti, schopny team adminu a programatoru a jiz brzy nejlepsi XMPP/Jabber klient na svete. A Seznam to vi a proto vim to co ty nevis. Vlastni IM system v podani Seznamu je v soucasne chvili utopie, at uz ti to prijde iracionalni jak chce.

Jinak ta sila Seznamu az tak silna neni, 50000 lidi na lide.cz versus 6000 lidi na Jabbim.cz je toho dukazem.
Ge0rge #14
vlastni a jeste k tomu nejlepsi XMPP/jabber klient ? :-), tak tedy to jsem netusil, budu se rozhodne tesit co z toho vzejde. Opravdu jsem nechtel jabbim podcenovat - na Kristalovou Lupu jsem jej bez nejmensich pochyb ominoval promptne, ale skutecne se domnivam ze nelze srovnavat pocty takto zjednodusene (v pripade implementace IM ve forme jakou ma google by se navic musel porovnavat pocet uzivatelu jabbim s poctem ktery by byl souctem uzivatelu lide.cz a seznam email dohromady, a to je samozrejme zase trochu jine cislo, nemluve o tom ze pomer neaktivnich vs aktivnich uctu bych opet hadal v neprospech jabbim.cz.

KAzdopadne velmi mne zacina zajimat proc si myslis ze je IM v podani seznamu utopie :-). Tedy pokud to neni tajne.
zenek (Administrator) #15
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
nemluve o tom ze pomer neaktivnich vs aktivnich uctu bych opet hadal v neprospech jabbim.cz.
Dobrý džouk :-). Za prvé těch 6000 je online ve špičce najedou, ale o to nejde. Spíš mi ten počet aktivních/neaktivních připomněl jednu statistiku:
jabber.fotka.pl:
users/total: 1664376
users/online: 7

Jabber.fotka.pl je jabber server, který zprovoznil admin fotka.pl (něco jako líbimseti u nás). Vidíte, jaký je o to zájem? :-)

Neříkám, že seznam by to neuměl protlačit víc, berte to jenom jako takové odbočení.
Stop Skype Plague
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Page:  1  2  next 
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-04, 16:20:09 (UTC +02:00)