Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber developers Jabber CZ & SK - vývoj software pro Jabber obecně
Stále online na ICQ?
nápad na novou funkci Jabberu
vrty #1
Member since Apr 2005 · 49 posts · Location: brno
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: Stále online na ICQ?
Ahoj lidi, po nainstalování Verichatu http://www.pdaapps.com/verichat/index.html a po odzkoušení funkce "stale online", mě tak napadlo, jestli něco podobného nenabízí i ňáký desktopový protějšek, nejlépe ňejaký transport do Jabberu... ;)

O co jde?

Stále online nabízí udržet váše icq na nějakým serveru stále přihlášené a po příchodu zprávy od ňákého kontaktu vám tuto zprávu přepošle emailem třeba i na @vodafonemail.cz, takže vám ta zpráva příjde rovnou smskou na mobil a vy se hned můžete připojit třeba prostřednictvím ňákého JavaMobile Jabber klienta.

Výhoda je zřejmá, nemusíte být stále přihlášen a zpotřebovávat drahocené kB, ale pro kontakty budete vidět a zprávy vám příjdou hned na mobil.

Na Verichatu mi hlavně vadí to, že když dotyčný něco napíše česky, tak dojde jen prázdná zpráva a verichet má taky strašný zpoždění, po odeslání zpravy sms cinkne až po 60min Smutný

Tak pište kdo co zkoušel a zná, případně jak by se toto přeposílání dalo řešit?
I'm začátečník...
zenek (Administrator) #2
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Na tohle by mohlo jít napsat bota, který by používal třeba sms nebo smtp transport, dovedu si to živě představit.
Stop Skype Plague
vrty #3
Member since Apr 2005 · 49 posts · Location: brno
Subject: ;)
no já si myslí, že by to za pokus stálo... ;) a mohlo by to být i dokonalejší než u VeriChatu, tam když ta zpráva dorazí, tak je tam jen icq cislo a podle toho uz nikdo nic nezjistí... ;)

ale jako člen zdejšího VIP bych si za tuto možnost klidně i připlatil... ;)
I'm začátečník...
zenek (Administrator) #4
No, já jsem zjistil, že to mám nějaký základ hotový z dob, kdy jsem si napsal bota, co se připojil na přes transport na ICQ a odpovídal lidem, že na ICQ nejsem...

Takže až se mi bude chtít zase regustrovat na pipni vserveru, tak se na to podívám a zkusím udělat nějakou aspoň trochu použitelnou verzi.
Stop Skype Plague
Up #5
Member since Sep 2007 · 2 posts
Subject: Stále online na ICQ?
čus, je to rok od posledního příspěvku, tak sem se chtěl zeptat jestli něco podobného funguje?
zenek (Administrator) #6
Ten čas ale letí.

Jedině nové je snad toto, ale nic na straně serveru zatím ne.
http://www.jabber.cz/wiki/ICQ_transport#ICQ_responder
Stop Skype Plague
Up #7
Member since Sep 2007 · 2 posts
Quote by zenek:
Ten čas ale letí.

Jedině nové je snad toto, ale nic na straně serveru zatím ne.
http://www.jabber.cz/wiki/ICQ_transport#ICQ_responder

Hm, to je škoda že to nefachá, když to fungovalo na VeriChatu dali se ušetřit korunky...

Ale i tak díky ;-)
v6ak #8
Member since Oct 2007 · 29 posts
Taky bych to uvítal. Stačí ale lidem vysvětit, aby mi poslali mail, když jsem offline. Většina poskytovatelů mailu nabízí přeposílání  je to super.
I don't CQ!      ;-)
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:02:22 (UTC +02:00)