Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - Mobily
Colibry IM, S65 a novy ICQ transport
Page:  1  2  next 
Keyoke (Guest) #1
No profile available.
Link to this post
Subject: Colibry IM, S65 a novy ICQ transport
Pouzivam uz chvili Colibry IM (na Siemensu S65), aktualne verze 5.6L a pouzival jsem v nem ICQ protokol pres njs.netlab.cz. Vcera jsem se vecer pripojil a vsichni offline, pricital jsem to spravne problemum s ICQ v poslednich dnech, ale ty jsou ted snad v poradku a po reautorizaci kontaktu v SIM jsem zas videl spravny status uzivatelu (v SIM).
V Colibry ale bohuzel ani rana, porad vsichni sedi a nikdo online. Jak se stejnym nastavenim, kdy jsem nic nemenil a v SIMu to jelo, tak po ciste *instalaci* Colibry IM a znovunastaveni vseho - po natazeni kontaktu opet vsichni off.
Je snad na strane Colibry IM nejaky problem a bude potreba pockat na novou verzi, aby jela s novym ICQ transportem?
pinky (Administrator) #2
Member since Mar 2003 · 1046 posts
Group memberships: Administrátoři, Členové
Show profile · Link to this post
Zkus to za chvilku znovu... Snad se to spravi, nemel by to byt vetsi problem
Pinky, member of Jabbim.cz Team
[Image: http://hidentity.org/hid/CZ556289.gif]
Keyoke (Guest) #3
No profile available.
Link to this post
Diky, pokud by nemel byt problem a bude to jen docasne... :)  budu zkouset.
zenek (Administrator) #4
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Na S65 doporučuju bombus, teda ne, že by to mělo vyřešit problémy...

http://www.jabber.cz/wiki/Bombus
Stop Skype Plague
zenek (Administrator) #5
huh, ted jsem si vsiml data, no nic :-)
Stop Skype Plague
Tomus (Guest) #6
No profile available.
Link to this post
Resim tu problem s Colibry, od doby co ICQ zase neco zmenilo na serveru s tou autorizaci,
tak se me na mobilu v Colibry zobrazuji jen ti co jsou online a jeste pouze jejich cisla.
Predim jsem si to vzdy nastavil v PSI a vse slapalo, ale ted tam muzu nastavovat co chci a nema to nato temer zadny vliv.
Asi tak v jednom z peti pripojeni pres Colibry me v kontaktech naskoci to nastavene v PSI, ale jinak tam jsou pouze online a jen cisla.
Zkuste poradit, uz si nevim rady, je to fakt zahada.
PoJir #7
Member since Jun 2006 · 55 posts · Location: Kyjov
Group memberships: Členové
Nepoužívej Colibry, ale Bombus nebo BombusMOD. Colibry už má pár let ukončený vývoj a jeho následníkem je právě Bombus.

A pokud trváš na Colibry, tak si matně vzpomínám, že kdesi v menu byla položka na updatování rosteru ze serveru, to by mělo pomoct.
Kde blbec, tam nebezpečno................................................................................Jan Werich
zenek (Administrator) #8
In reply to post #6
Čísla? Mluvíte o ICQ transportu? Colibry je jabber klient a jak říká PoJir, pokud máte dostatečně dobrý telefon, tak je lepší použít Bombus. Pokud tedy máte zájem o jabber.

Definice vašeho problému s ICQ transportem bohužel neodpovídá žádné zkušenosti, kterou jsem zatím slyšel, ale fakt je ten, že transport nejspíš nefunguje tak úplně, jak by měl.

Přezdívky kontaktů by se samovolně na čísla měnit neměly. To si nedovedu představit.

A v Psi se vám ty kontakty zobrazují blbě nebo dobře?
Stop Skype Plague
KONAM (Guest) #9
No profile available.
Link to this post
Subject: offline
Zdravím,tak mám stejný problém.Všechny kontakty z ICQ jsou offline.
Jak přes Colibry,tak přes Bombus.Když se přihlásím přes PSI,tak je na telefonu vše OK.Když se v PSI odhlásím a připojím přes mobil,tak jsou zase všichni off:-(
zenek (Administrator) #10
Jestli to třeba není tím, že Colibry ani Bombus není ICQ klient :-). Jabber kontakty se vám zobrazují v pořádku? Výborně, tak přesvědčte své přátele na Jabbim. Nemáte Jabber kontakty? To je od vás ale ošklivé, zneužívat nás jako bránu do ICQ. Máte pár přátel, kteří na Jabber nechtějí? Tak to je pak teprve legitimní otázka. Až na ten detail, že pokud máte všechny kontakty z ICQ transportu offline, tak to není ten samý problém, na který se ptal Tomus. Nezobrazující se statusy na ne-VIP (JIT) ICQ transportu je známý problém.

Existují následující možnosti řešení:
1) Můžete ICQ přestat používat
2) Můžete počkat, jestli se to časem nespraví samo (na opravě transportu někdo pracoval, ale nevím, jestli toho nenechali)
3) Můžete zkusit přejít na multiklienta (což na mobilu jaksi asi moc nepůjde)
4) Můžete si těch pár málo kontaktů, které vám ještě na ICQ zbyly, přidat přes ICQ klienta nebo ICQ2Go nebo Mirandu nebo něco, co umí synchronizovat kontakty s ICQ serverem do ICQ seznamu kontaktů a autorizovat je.
5) Když nic jiného nepomůže, můžete zkusit přejít na VIP transport (ten synchronizuje kontakty se serverem). (předtím doporučuju přečíst návod)
6) Možná jsem ještě na něco zapomněl.
Stop Skype Plague
KONAM (Guest) #11
No profile available.
Link to this post
Nikde jsem nepsal, že Colibry a Bombus jsou ICQ klienti.
Pokud nechcete aby vás "jabberisti"  zneužívali jako bránu do ICQ, tak zrušte ICQ transport a máte to vyřešený. Ale kolik lidí by pak chodilo na jabber, že. Ještě vás také zneužívám na posílání sms zpráv a také na progrmy TV. Pokud se vám nelíbí, že lidé využívají vašich služeb,tak to prostě zabalte a je to.

Kdybyste začal větou "Existují následující možnosti řešení:", tak jste si mohl ušetřit spoustu času ;-)
zenek (Administrator) #12
Je rozdíl mezi zneužíváním a používáním. Na první pohled poznat nelze. Ony totiž byly (možná i jsou) doby, kdy na stránkách o mobilní javě pravidelně vycházely články, které Colibry nebo Bombus označovaly jako způsob, jak se dostat na ICQ z mobilu a o jabberu tam padlo slovo maximálně v tom ohledu, že je to překážka, kterou musíte překonat.

A jo, ten transport máme chuť zrušit už dávno.

Začít řešeními, tak sice ušetřím čas, ale takhle mám z té odpovědi větší radost. A pokud se vám nelíbí, že vám tady slušně poradím bez nároku na odměnu a dokonce ani nečekám poděkování, tak to taky můžete zabalit a zkusit, jakou mají podporu kluci na ICQ nebo na jiných českých jabber serverech (některé z nich mají dokonce PyICQ-t zadarmo a většina z nich je super nekomerčních se skvělou podporou a všichni se tam mají navzájem rádi a tak).
Stop Skype Plague
KONAM (Guest) #13
No profile available.
Link to this post
Jinou odpověď jsem snad ani nečekal.
Zpoplatnit jabber samozřejmě můžete, taktéž zrušit ICQ transport, otázkou je kolik lidí by na jabberu zůstalo.
Platit hodlám za služby, které fungují na 100%.
Za vaši snahu udržet jabber v provozu vám samozřejmě patří dík (myšleno všem).
Je s podivem, že např. programátoři v javě poskytují své produkty zdarma, zdarma poskytují podporu a dokonce vám ještě poděkují, že jste přišel na chybu, kterou aplikace měla.
Ale co je hlavní, stavějí se k problémům čelem, problémy se snaží vyřešit v co nejkratším čase (netvrdím, že problémy také neřešíte, ale těch keců okolo...) a to nejpodstatnější, nejsou arogantní k ostatním.Stačí si přečíst vaši diskuzi a někomu se z toho může udělat špatně.
Samozřejmě, že je slušnost za podporu poděkovat, což jsem neudělal.Omluvou nechť mi je rozhořčení nad vaší arogantností.

Takže za rady děkuji, to ostatní si snad nechte pro někoho jiného.
Pihhan #14
User title: Linuxák
Member since Apr 2003 · 262 posts · Location: Předklášteří
Group memberships: Členové
Zkontrolujte si, jestli u ICQ brány máte autorizaci minimálně from - Subscription: from, stačí ukázat v psi. Některé klienty posílají bráně prezenci i když jste v režimu neviditelný - protože jinak by vás stav neviditelný odpojil ze všech bran. Brány a transporty by měly fungovat ve všech klientech stejně bez rozdílu. Jediný rozdíl může být případné přepnutí Privacy Listu, zkuste jestli nemáte blokované ICQ.

Pravda je, že přes běžnou bránu uvidíte kontakty pouze poté, co si je přidáte do ICQ seznamu. To znamená programem, který umí přidat a spravovat kontakty přímo na straně ICQ, což JIT neovládá. Program pro import bohužel není, alespoň pokud je mě známo. Musíte si tak kontakty přeházet ručně. Poté by měly být vidět.
zenek (Administrator) #15
In reply to post #13
Quote by KONAM:
Jinou odpověď jsem snad ani nečekal.
Zpoplatnit jabber samozřejmě můžete, taktéž zrušit ICQ transport, otázkou je kolik lidí by na jabberu zůstalo.
Platit hodlám za služby, které fungují na 100%.
Za vaši snahu udržet jabber v provozu vám samozřejmě patří dík (myšleno všem).
Je s podivem, že např. programátoři v javě poskytují své produkty zdarma, zdarma poskytují podporu a dokonce vám ještě poděkují, že jste přišel na chybu, kterou aplikace měla.
Ale co je hlavní, stavějí se k problémům čelem, problémy se snaží vyřešit v co nejkratším čase (netvrdím, že problémy také neřešíte, ale těch keců okolo...) a to nejpodstatnější, nejsou arogantní k ostatním.Stačí si přečíst vaši diskuzi a někomu se z toho může udělat špatně.
Samozřejmě, že je slušnost za podporu poděkovat, což jsem neudělal.Omluvou nechť mi je rozhořčení nad vaší arogantností.

Takže za rady děkuji, to ostatní si snad nechte pro někoho jiného.

Super, tak už jsem arogantní. Když jsem byl před dvěma lety na lidi hodný, tak mi říkali, že tak skončím. Nevím, které programátory v Javě myslíte, ale pochybuju, že to dělají jen tak z lásky k bližnímu svému a pokud ano, tak ti jejich bližní jsou asi jiní, než s jakými se tady dá setkat. (tím zrovna nemyslím vás, vaše rozhořčení skoro chápu, když se na to díváte z venku)
Stop Skype Plague
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Page:  1  2  next 
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-04, 16:20:30 (UTC +02:00)