Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber PL - wsparcie użytkowników
Przenoszenie plików w usłudze jabber disk
kris_gor #1
Member since Apr 2010 · 1 post · Location: Gorlice
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: Przenoszenie plików w usłudze jabber disk
Witam!!

Jaka powinna być poprawna składnia w przenoszeniu pliku z katalogu private do public?

Na stronie:
http://www.jabber.cz/wiki/Pl/Jabber_disk

jest podane polecenie "move", którego niestety nie ma ;-( Polecenie "mv" zamiast przenosić plik
w inne miejsce zmienia jego nazwę.

Również polecenie "send", ktore ma umożliwiać wysłanie pliku innemu użytkownikowi nie dziala ;-(
Więc po co są te polecenia skoro żaden z nich pożytek? No chyba, że źle używam składni tych poleceń,
ale staram sie wg opisu to robić!!!

U mnie w pracy admin skutcznie zablokowal wszystkie możliwe porty (żadne proxy do przesyłu plików nie pomaga), a ja nieopatrznie umieściłem jeden z plików w katalogu private, no i jak łatwo się domyśleć nie mogłem go później ściągnąć. Więc próbowalem (niestety bezskutecznie) różnych dostępnych opcji (mv, send), ale jak widać one nie dzialają...

Pozdrawiam
This post was edited 2 times, last on 2010-04-27, 23:41 by kris_gor.
The Stranger #2
Member since Feb 2009 · 4 posts · Location: Poland
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Chwila testowania i oto jaka komenda, w moim przypadku podziałała (wysyłasz ją do bota od serwera prywatnego):

mv [tutaj wskaż odpowiedni plik] //twoja_nazwa_użytkownika@serwer%public/

Czyli na przykład:

mv #1 //example@jabbim.pl%public/
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:24:09 (UTC +02:00)