Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - podpora uživatelů
Digsby a Jabbim transporty
ptakdrozdak #1
Member since Sep 2009 · 11 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: Digsby a Jabbim transporty
Dobrý den,
už dlouho jabbIM nepoužívám a tak se chci zeptat, zda je možno smazat uživatelský účet (ptakdrozdak@jabbim.cz). Používám komunikátor Digsby a ten mi přes GoogleTalk účet natahuje kontakty typu 12541212@fb.jabbim.cz nebo anosefe@twitter.jabbim.cz, tedy jabbim FB a Twitter transporty. Nebo se to dá odstranit jinak než smazáním účtu? Mohli byste mi pomoct bez toho, abych musel instalovat znovu Pidgin nebo jiný komunikátor? Díky. JD
ptakdrozdak #2
Je  moje otázka tak hloupá, nebo jsem neměl psát že jabbim už dlouho nepoužívám? Každopádně "díky" za konzultaci 8-)
zenek (Administrator) #3
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Dobrý den,
omlouvám se za pozdní odpověď, ale jestli dobře rozumím otázce, tak jde o to, že se v Digdby připojujete na svůj jabbim účet, kde se vám natahají transportové kontakty, ano? Nebo jste VIP a máte tyto transporty zaregistrované v Google Talku? V obou případech by mělo stačit odregistrovat transport (to nemusí být tak jednoduché, jak to zní, některé klienty to totiž neumí; mělo by to být v service discovery nebo by to taky mohlo jít odstraněním transportového kontaktu z rosteru, ale ani jedno není jisté). Ve druhém případě by navíc smazání jabbim účtu nestačilo, neboť dané transporty by byly registrovány v google účtu.

Pokud jsem špatně pochopil situaci, tak bych rád poprosil o její osvětlení.
Stop Skype Plague
ptakdrozdak #4
Dobrý den,
je to jinak: Kdysi jsem přes Pidgin a jeho Service discovery zaregistroval Facebook a Twitter transporty (twitter.jabbim.com a fb.jabbim.cz) Přes Pidgin jsem je také odregistroval. Přesto se mi ale teď v Digsby stále natahují všechny Facebook a Twitter kontakty jako offline kontakty účtu GoogleTalk. Programu Digsby jsem o mém účtu u jabbim.cz ani nešpitl a ani netuším co je VIP u GoogleTalk. Pod samotným GoogleTalk (web rozhraní) se nic snad ani registrovat nedá, nebo o tom nevím. GoogleTalk ale taktéž samozřejmě používá XMPP. Můj Jabber Identificator je ptakdrozdak@jabbim.cz.
zenek (Administrator) #5
Takže vy jste si kdysi pro ptakozdak @ jabbim.cz účet zaregistroval twitter a FB transport a ony se vám objevují v Digsby přes _gmailovský_ účet? Tomu digsby jste o @jabbim.cz účtě nikdy neřekl, ani jste se ze svého @gmail.com účtu nikdy neregistroval k těmto transportům?

Pokud je to tak, tak to považuju za paranormální jev :-)
Stop Skype Plague
ptakdrozdak #6
Nejsem odborník, ale prostý uživatel. Pokud si dobře pamatuju, tak Service Discovery se (v Pidginu nebo jakémkoliv jiném klientovi) týká pouze protokolu XMPP. Pokud jsem k registraci transportů použil účet GoogleTalk (v Pidginu) nepřijde mi nikterak paranormální, že ta registrace tam někde visí přsto, že jsem transporty později odregistroval (lépe řečeno registroval se zaškrtnutou volbou "unregister"). Jinak ale vše ostatní ve vašem posledním příspěvku souhlasí. Napadá Vás tedy něco nebo jsem odsouzen k tomu mít v Digsby 44 offline kontaktů, které zevnitř Digsby nemohu smazat, protože se stále znovu a znovu natahují (pod účtem GoogleTalk)? Díky.
zenek (Administrator) #7
Aha, takže registraci jste přeci jen prováděl z Google Talk účtu (který je taky XMPP). To by vysvětlovalo, jak se tam dostaly.

Proč se je nepovedlo odregistrovat nevím, s tím by vám mohl pomoct autor transportů (přezdívka HanzZ). Každopádně v případě správně provedené odregistrace by již mělo stačit smazat kontakty.

Zkoušel jste se už zeptat v MUC konferenci jabber@conf.netlab.cz? (z webu přístupná třeba tady)
Stop Skype Plague
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:45:24 (UTC +02:00)