Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber PL - wsparcie użytkowników
IRC Transport w komunikatorze Miranda?
W jaki sposób skonfigurować Mirande aby możliwe było połączenie z IRC'em za pomocą IRC Transport
sochast #1
Member since Feb 2010 · 2 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: IRC Transport w komunikatorze Miranda?
Witam,

W jaki sposób skonfigurować Mirandę v0.8.11 tak aby możliwe było połączenie z IRC'em za pomocą usługi IRC Transport (irc.netlab.cz)?
This post was edited on 2010-02-11, 07:34 by sochast.
sochast #2
Member since Feb 2010 · 2 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Ok.. samemu trochę z tym powalczyłem i mniej więcej już wiem, że:

1. najpierw należy wyświetlić okienko w którym wyszukujemy odpowiednią usługę o nazwie "irc.netlab.cz":
wywołanie okienka dostępnych usług

2. następnie należy usługę zarejestrować:
rejestracja usługi

dzięki tej operacji na naszej liście kontaktów pojawił się nowy kontakt (u mnie o nazwie "irc.netlab.cz").

3. Z menu owego kontaktu wybieramy pozycję "Commands" po wybraniu której pojawi się kreator połączenia. W tym (prostym) kreatorze mamy możliwość skonfigurowania serwera oraz kanału na jaki chcemy się połączyć.

p.s.
Przepraszam, że moja wersja Mirandy którą prezentuje na zdjęciach jest w języku angielskim a nie polskim.
This post was edited on 2010-02-11, 07:35 by sochast.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:36:44 (UTC +02:00)