Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - Mobily
SMS přes Jabber tranport z jednoho telefonu ano, z druhého ne
Pro jedno jabber ID sms.netlab.cz na jednom mobilu SMS odešle, na druhém chce registraci a číslo
KarelC #1
Member since Feb 2010 · 2 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: SMS přes Jabber tranport z jednoho telefonu ano, z druhého ne
Zdravím,
pořídil jsem manželce Samsung Omnia Lite, s tím, že bude mít jabber a s ním spojené služby. Teď ale řeším problém, že při použití jednoho jabber ID se transport sms.netlab.cz (i VIP) chová na dvou zařízeních jinak.

Pokud chci odeslat SMS přes sms.netlab.cz z PDA Samsung Omnia Lite - klient PIGEON nebo QIP PDA, tak pouze dostanu zprávu: "Pred pouzitim si musite sluzbu zaregistrovat a vyplnit sve mobilni cislo!".
Pokud se se stejným jabber ID přihlásím na notebooku (Pidgin, Kopete, Miranda), nebo na mém PDA HTC Touch HD, tak SMS bez problémů odejde.
Zkoušel jsem novou registraci a nakonec i VIP, ale stav je stále stejný. Bohužel jsem u PDA klientů nenašel možnost registrace, takže jsem na Omnii nemohl vyzkoušet registraci, ale pokud funguje odeslání SMS jinde, mělo by snad fungovat i na Omnii.

Pokud máte někdo nějaký tip, nebo radu, předem za ně děkuji.
Pihhan #2
User title: Linuxák
Member since Apr 2003 · 262 posts · Location: Předklášteří
Registrace u transportů obecně není potřeba provádět v každém instalovaném klientu zvlášť. Stačí zaregistrovat jednou jedinkrát na dané jabber ID, a transport by měl zůstat zaregistrován do odregistrace nebo zrušení účtu. Tedy mělo by plně postačovat, aby jste se registroval na PC, a poté se přihlásil z PDA. Neznám detaily SMS transportu, takže nevím, co všechno kontroluje. Normálně by to fungovat mělo bez jakékoli registrace.

Napadají mě 2 možnosti, proč by to nemuselo fungovat.
Za prvé, na PDA nejste online, tedy váš klient neposlal oznámení, že je online. V takovém případě by stále mělo být možné psát kontaktům, ale transporty vyžadující stav online by nefungovaly. I když SMS transport není z těch, který by tohle měl vyžadovat, na rozdíl od ICQ, možné to je. Zkuste na PC ověřit, zda máte opravdu v rosteru kontakt sms.netlab.cz/registered, případně jste-li VIP sms.jabbim.cz/registered, a zda má autorizaci buď to, nebo both. V pidginu po najetí na kontakt myší je to "přihlášení", a v překladu "do".

Nebo druhá možnost je, že PDA klient nepodporuje skutečné přípojení přes Jabber protokol, ale přes nějakou službu těch firem, a vaše JID tedy je ve skutečnosti na některé z jejich domén. To sice považuju za podivné a nepravděpodobné, ale jenom takto by to odpovídalo tvrzení, že nejste registrován. Pokud si přidáte robota boticka@jabbim.cz, a pošlete mu příkaz 8ball, vrátí vám chybovou zprávu společně s plným JID, pod jakým vás vidí.  Pokud tam není, co jste zadával do nastavení a na PC, mohlo by to být příčinou problému. Robota si můžete přidat na PC, na PDA stačí pak mu napsat jen tu zprávu.

Můžete zkusit nějaké jiné transporty, jestli máte problém jenom s SMS, nebo třeba i s ICQ, facebook nebo msn transportem? Tedy jestli ten klient má problémy s transporty obecně, nebo nefunguje správně jenom s SMS.
KarelC #3
Member since Feb 2010 · 2 posts
Zkuste na PC ověřit, zda máte opravdu v rosteru kontakt sms.netlab.cz/registered, případně jste-li VIP sms.jabbim.cz/registered, a zda má autorizaci buď to, nebo both. V pidginu po najetí na kontakt myší je to "přihlášení", a v překladu "do".
V rosteru ani u jednoho klienta (notebook: Linux -Pidgin, Kopete, Sim, Win - Miranda / PDA: Pigeon, QIP PDA) není vidět ani jeden z používaných sms.netlab.cz/registered, sms.jabbim.cz/registered. Ale zprávy přes oba transporty (z notebooku) odchází a sms.jabbim.cz posílá upozornění, že zbývá 8 dní do vyčerpání kreditu (ještě jsem nezaplatil).
Z ostatních transportů používá žena ICQ transport a ten na mobilu funguje.
Pokud si přidáte robota boticka@jabbim.cz, a pošlete mu příkaz 8ball, vrátí vám chybovou zprávu společně s plným JID, pod jakým vás vidí.
Botička vrací ve všech případech (notebook / PDA): o***e@jabber.cz/ za lomítkem jméno klienta a pak např. Ano, Rozhodně, To si piš,... - což předpokládám, že je v pořádku, že robot jen mění hlášky.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smilies: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
Unclassified NewsBoard 1.6 © 2003-5 by Yves Goergen
Current time: 2010-07-29, 19:40:54 (UTC +02:00)