Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - podpora uživatelů
BeejiveIM & njs.netlab.cz
zfiser #1
Member since Jan 2009 · 5 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: BeejiveIM & njs.netlab.cz
Ahoj,
poridil jsem BeejiveIM, coz je dobry IM klient pro iPhone. Bohuzel ma nasledujici problem se serverem njs.netlab.cz: po pripojeni je ruzne dlouhou dobu online (od 1 sekundy az treba hodinu) a potom se nahle odpoji s naprosto nic nerikajici zpravou 'ERROR'. Nejprve jsem samozrejme nevahal a hledal chybu u nich, protoze jsem dlouholety a hlavne spokojeny platici uzivatel serveru njs.netlab.cz, ale jak se casem ukazalo, a bohuzel to muzu potvrdit, njs.netlab.cz je jediny server, se kterym to dela. Na jinych klient funguje naprosto bez problemu.

Chtel jsem se zeptat, jestli nekoho nenapadne mozny duvod (krome toho ze BeejiveIM je stupidni :)). Mam na mysli ruzna rozsireni a fce, ktere treba ten klient neumi. Zajimava je ta ruzne dlouha doba spojeni, po kterou klient setrva online.

Mozna nekdo BeejiveIM pouziva s njs.netlab.cz bez problemu?

Proste zkousim, hledam, protoze bych to potreboval vyresit.

Diky,
Zbynek
zenek (Administrator) #2
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Obávám se, že je BeejiveIM stupidní ;-). (o iPhone nemluvě ;-)).

Teď vážně - s jakými konkrétně servery to funguje? Hlavně se jedná o to, jaký je na nich software, ať víme, jestli to třeba je obecně chyba ejabberd nebo jestli se to projevuje skutečně jenom na njs.netlab.cz.
Stop Skype Plague
zfiser #3
V BeejiveIM z ostatnich siti funguje ICQ a MSN, Za Jabber funguje gmail.com, binaryfreedom.info a aby toho nebylo malo, bezproblemu funguje nsj.netlab.cz. Ano, ctete spravne. Vytvoril jsem si na njs novy testovaci ucet a ten funguje bez problemu. Takze je to necim na mem stavajicim uctu, mozna nejakou branou. Kaslu na to, budu po BeejiveIM chtit zpatky prachy, nebo vyresit problem. Zkusim postupne pridavat veci do testovaciho uctu, jestli se to taky projevi.

Kazdopadne s njs je vsechno v poradku a timto se omlouvam, ze jsem si vubec dovolil mit podezreni.
spike411 #4
Member since Jan 2006 · 145 posts · Location: Praha
Možná je to nějakým kontaktem na starém účtu, který posílá nějaké rozšíření, kterému BeejiveIM nerozumí?
zfiser #5
Ahoj,
opravdu nevim, zkusil jsem na testovacim uctu pridat vsechny brany a sluzby jako u puvodniho kontaktu a vsechno funguje na 100%. Tak vazne nevim.

Slo by muj stavajici ucet (ten ktery ma problem) napr. prejmenovat, abych si mohl zalozit novy se stejnym jmenem a zkopirovat z problematickeho kontakty? Nebo neco takoveho? Zkratka tak, aby si lidi, kteri me maji v kontaktech niceho nevsimli a ja mel plne funkcni ucet. Prosim? :)
zenek (Administrator) #6
Můžete ho smazat. Vaše kontakty by si toho stejně všimly, když je všechny požádáte o autorizaci.

Tak či onak, já osobně bych se rád dozvěděl, v čem je problém, nešlo by trochu otravovat tvůrce BeejiveIM? :-).

Navíc si nedovedu moc představit, co by mohlo být pro daný účet tak specifického. Maximálně privacy lists, nějaké nastavení PEP nebo nějaký divný znak v Jabber ID.
Stop Skype Plague
zfiser #7
Otravovat jsem je zkousel, ale z nich neleze nic kloudneho krome vet typu "vam to porad jeste dela?", "zkusil jste restart?".

Mazat ucet rozhodne nechci, to bych prisel o kontakty, ne?

Osobne bych i zaplatil za informaci, co je na tom uctu sakra himlhergottdonnerwetterkrucajselemet tak specialniho. Pripadam si opravdu vyjimecny :)
zenek (Administrator) #8
Asi máte špatnou karmu ;-). Není v tom BeejiveIM aspoň něco jako XML konzola?
Stop Skype Plague
zfiser #9
Ja mam karmu v poradku, ted jsem zkousel a tece tepla voda :-D
teoreticky bych mohl zkusit najit jejich slozku a mrknout co tam je. Klient nic takoveho samozrejme nema, u Applu by neco takoveho jako konzola, ve ktere by nedej boze byly videt zelene znaky :), nerozdychali

Na serveru nejde nejak projit ten ucet? Zkusit z nej neco smazat? Ja vim, ze mate moc uzivatelu, abyste meli cas resit problemy s nahnilym jablkem, ale treba by to stalo za pokus :)
zenek (Administrator) #10
A skutečně jste nevypozoroval, že by to vypnutí souviselo s tím, že někdo z vašich kontaktů přijde online? To by odpovídalo té různé době do objevení chyby. (tj. buď je ten člověk online když se připojujete a spadne to hned a nebo se objeví až za hodinu).
Stop Skype Plague
zenek (Administrator) #11
(pokud nemůžete zjistit, jestli tomu tak je, protože než se podíváte, kdo je online, tak to spadne, tak zkuste pustit na počítači druhého klienta, ve kterém si příchozí lidi nějak ohlídáte)
Stop Skype Plague
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-07, 18:46:22 (UTC +02:00)