Not logged in. · Lost password · Register
Forum: Jabber users Jabber CZ & SK - podpora uživatelů
Nelze pripojit ICQ ve Windows mobile
Zpusobeno pouzitim Nimbuzzu?
Mareka #1
Member since Aug 2005 · 24 posts
Group memberships: Členové
Show profile · Link to this post
Subject: Nelze pripojit ICQ ve Windows mobile
Dobre poledne vsem! Neresil nekdo problem s nefunkcnim ICQ transportem via Windows mobile? Testoval jsem klienta Nimbuzz a ted mam problem se vsemi ICQ kontakty v Jabberu. V PC v ruznych klientech je vse OK, ale v PDA vsechny klienty (krome Nimbuzzu) nejsou schopne pripojit ICQ transport = vsechny kontakty jsou stale OFF a nejde odeslat ani prijmout zpravu. Odregistroval jsem Nimbuzze, preinstaloval ICQ transport ale stale nic.
M.
Mareka #2
Subject: Dalsi zkusenost
Jeste zpet k Nimbuzzu a problemum s ICQ transportem:
Mel jsem pusteny Jabber v PDA a vsechny ICQ kontakty byly Off a prijem/odesilani zprav nefungovalo. Pustil jsem klienta v PC (Psi) a najednou se vse v PDA  spravilo - tj. ukazaly se spravne ICQ statusy a zpravy zacaly fungovat. Ale preci nebudu mit porad pustene PC :-(
M.
zenek (Administrator) #3
Member since Nov 2005 · 503 posts · Location: Bohumín
Group memberships: Administrátoři, Členové
Chápu správně, že problém byl vyřešen v místnosti jabber@conf.netlab.cz?
Stop Skype Plague
Mareka #4
Subject: zatim ne
Bohuzel se to nepodarilo vyresit.

Jedine na co jsem prisel ze vse v ICQ transportu funguje v PDA pouze tehdy, pokud mam zaroven pusteneho Jabber klienta v PC.
M.
spike411 #5
Member since Jan 2006 · 145 posts · Location: Praha
Možná je to nakonec stejný „problém“, který způsobil nefunkčnost JWChatu… HanzZ to snad nějak časem obejde.
Mareka #6
Subject: JJ obejít
Právě že bych potřeboval ten "blok" nějak obejít.

Protože jinak buď musím založit nový Jabber účet a nebo přestat Jabbera používat :-(
M.
spike411 #7
S Jabber účtem to nemá nic společného. Nimbuzz je rozbitý, nejspíš neposílá odpověď, kterou posílat má, proto se ten transport nepřihlásí. A „Jabbera“ fakt nebudeš muset přestat používat. ;)
Mareka #8
Subject: Spiky DIKY!
Dle tve rady jsem testnul Bombus a on to zvladl - ICQ transport jede!!!! V cem je jiny nez ostatni soft pro Windows Mobile?

Ted jsem zvedav jak se k tomu postavi hosi z placeneho IM+: maji na webu info: dont hesitate contact us. Vcera jsem jim psal jaky problem uz tyden resim....
M.
This post was edited on 2008-11-27, 14:43 by Mareka.
spike411 #9
Pro úplnost jen doplním, že se jednalo o Bombus-ng pro Windows Mobile.

Zkusím(e) zjistit, co konkrétně ostatní klienti dělají špatně, a případně to jejich vývojářům omlátím(e) o hlavu… :)
Mareka #10
Subject: JJ
Přesně tak je to Bombus-ng pro Windows Mobile PPC.

Ještě jednou díky za tip a s tím omlácením o hlavu bych se spíše obrátil na tvůrce Nimbuzzu, který podle mne způsobil nefunkčnost u ICQ transportů ve všech ostatních Jabber klientech pro WM PDA.

Do Nimbuzzu už jsem psal taky a čekám na jejich stanovisko....
M.
This post was edited on 2008-11-27, 15:17 by Mareka.
spike411 #11
Jak Nimbuzz souvisí s ostatními klienty pro PDA? Používáš v nich snad také ten účet od Nimbuzzu?
Mareka #12
Subject: Ne
No právě to je divné - od Nimbuzzu už nepoužívám vůbec nic!

Nimbuzz funguje na principu, že si u nich vytvoříš origo Nimbuzz účet a po přihlášení se Ti nabídnou jakési jejich "transporty" na všechny ostatní kecálky (ICQ, Jabber, AIM....). Problém je v tom, že když jsem si u nich registroval Nimbuzz účet a v něm mezi transporty přidal Jabber, tak v tom jejich klientovi mi v PDA vše funguje. Ale jakmile spustím jiného PDA klienta (např. IM+) a v něm registruju Jabbera, tak on se na ICQ nepřipojí..... I když už jsem v Nimbuzzu všechny registrace zrušil.

Ale v PC je vše v pořádku - tam používám PSI a bez problému se přihlásím na všechny Jabberovské transporty (včetně ICQ). Dokud běží Jabber klient v PC, přihlásím se na všechny Jabber transporty i v PDA v jakémkoli klientovi (IM+, QIP...). Ale jakmile vypnu klenta v PC, Jabber transporty na ICQ se v PDA všechny odpojí a už se nepřipojí - pak mi v PDA funguje jen Bombus-ng.
M.
Mareka #13
Subject: Potvrzeno
Tak to skutecne zpusoboval Nimbuzz.
Jakmile se mi podarilo donutit administratory Nimbuzze ke smazani meho uctu, vse se rozbehlo.
M.
Close Smaller – Larger + Reply to this post:
Verification code: VeriCode Please note the verification code from the picture into the text field next to it.
Smileys: :-) ;-) :-D :-p :blush: :cool: :rolleyes: :huh: :-/ <_< :-( :'( :#: :scared: 8-( :nuts: :-O
Special characters:
Go to forum
This board is powered by the Unclassified NewsBoard software, 1.6.4, © 2003-7 by Yves Goergen
Current time: 2012-02-04, 15:16:42 (UTC +02:00)