User title: Linuxák
Member since Apr 2003 ·
262 posts · Location: Předklášteří
Group memberships: Členové
No jo, jenže někteří exoti si do VCardu dají normální fotku rovnou z foťáku a ne avatara. Potom tyhle blbosti musíš celé kvůli nicku stáhnout. O co mě jde je, že dotaz na avatara je vhodné provést ještě předtím, že si jej přidám do seznamu. Nevím jak by se spáchalo UI třeba u tebou navrhovaného provedení se Subscription. Pokud například vezmu dialog na přidání uživatele ve Psi, vidím hned přezdívku, pod kterou se mě objeví uživatel v rosteru. Na druhou stranu, pokud by mě přišla odpověď až s autorizací, tak si uživatele přidám s jakousi přezdívkou předtím, a teprve potom mi jej přejmenuje sám program, takže pořádně ani nevím, jak se mě vlastně ten uživatel jmenuje (což je nešťstné řešení), nebo mě v dialogu o přijaté autorizaci nenápadně napíše, jakou že uživateli dává přezdívku nebo jestli já s tím souhlasím. Problém v tomto přístupu je, že já jako uživatel nevidím přezdívku před přidáním, takže nevím, jestli si jej mám přejmenouvat na svoje jméno rovnou, nebo tam můžu nechat tu, co si zvolil vzdálený uživatel. PEP v tuto chvíli použít obvykle nepůjde, protože eventy se posílají pouze uživatelům s autorizací, a já ji ještě před přidáním nemám. Prostě, místo nějakého nestandartního způsobu načtení informací z vCardu bych měl jednoduchý způsob. Pro některé brány do jiných sítí by to mohlo být také užitečné, protože třeba detailní informace zjišťovat neumí vůbec, jenom umí získat uživatelův Alias, což je myslím právě přezdívka.